Voor verwijzers

Over het EBC

Het Expertise Behandelcentrum (EBC) is onderdeel van Zorggroep Groningen en levert multidisciplinaire zorg op de verschillende locaties en aan de cliënten van Zorggroep Groningen. Daarnaast biedt het EBC ook eerstelijns zorg. Het EBC is gevestigd in de vier locaties van Zorggroep Groningen: Bloemhof (Ten Boer), Innersdijk (Ten Boer), Maartenshof (Groningen) en A.G. Wildervanck (Veendam).

Waarom kiezen voor het Expertise Behandelcentrum?

Uniek en kenmerkend voor het EBC is dat wij door een multidisciplinaire aanpak een breed pakket diensten kunnen bieden, waarin de behandelingen goed op elkaar afgestemd worden. In de praktijk blijkt dat oudere mensen vaak meerdere klachten hebben. Het grote voordeel is dat de cliënt voor al zijn of haar behandelingen niet naar verschillende praktijken hoeft. Bij ons is alles onder één dak.

Wilt u iemand verwijzen naar het EBC? Dat kan via het verwijsformulier aan de rechterzijde van de pagina.

We zijn aangesloten bij:

- ClaudicatioNet
Dit is een landelijk geïntegreerd zorgnetwerk dat patiënten, fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt. ClaudicatioNet streeft naar transparante en hoogwaardige zorg voor alle patiënten met perifeer vaatlijden.

Meer informatie over ClaudicatioNet vindt u hier.

- ParkinsonNet
Dit landelijk zorgnetwerk bestaat uit regionale netwerken van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten met de ziekte van Parkinson of op Parkinson lijkende aandoeningen (Parkinsonismen). De netwerken zijn gecentreerd rond een of meerdere maatschappen neurologie van de regionale ziekenhuizen.

Meer informatie over ParkinsonNet vindt u hier.