Tweede Kamerlid Henk Nijboer op werkbezoek bij Zorggroep Groningen

11 sep 2018

Op vrijdag 31 augustus is Henk Nijboer, Tweede Kamerlid namens de PVDA, op werkbezoek geweest bij Zorggroep Groningen. Het bezoek vond plaats op locatie Innersdijk. Aanleiding voor het werkbezoek waren de PVDA-dagen, waarin PVDA-ers zorginstellingen zoals het Martini Ziekenhuis en Zorggroep Groningen bezochten.

Margriet Hommes en Karin Klingenberg praatten met Nijboer over de complexe zorgvraag die langer thuis wonen met zich meebrengt en de aardbevingsproblematiek in Ten Boer. Ook hoorde hij met interesse verhalen aan over het besluit van Zorggroep Groningen om medewerkers om te scholen tot verpleegkundigen, de vele administratieve handelingen in de zorg en familieparticipatie. Na het rondetafelgesprek volgde een rondleiding over één van de afdelingen. Ook deed de PVDA-er mee aan een muziek- en beweegactiviteit in de Brasserie.

Nijboer is opgegroeid in Ten Boer, waar zijn ouders nog altijd wonen. Hij bedankte de medewerkers van Innersdijk voor hun gastvrijheid. “Het was een leuk en informatief bezoek, en ik ben blij dat Zorggroep Groningen mij op zo’n korte termijn zo gastvrij heeft kunnen ontvangen.”

Wij danken Henk Nijboer voor zijn bezoek en hopen hem in de toekomst nogmaals te mogen verwelkomen.