Bloemhof opent dagbesteding voor inwoners gemeente Ten Boer

05 sep 2018

Zorggroep Groningen locatie Bloemhof opent een dagbesteding voor inwoners van de gemeente Ten Boer die behoefte hebben aan extra begeleiding buitenshuis. De dagbesteding zal op 4 oktober van start gaan.

Volgens de huisartsen en de Deel in Ten Boer is er vanuit de gemeente al langere tijd behoefte aan een gecentraliseerde dagbesteding voor inwoners die wel hulpbehoevend zijn, maar nog niet in aanmerking komen voor verpleeghuiszorg. Een dorpscoach van de Deel:  “We zagen dat deze inwoners vaker eenzaam of volledig afhankelijk van vrienden of familie zijn. Daarom zijn we het gesprek aangegaan met Bloemhof.”

De dagbesteding zorgt ervoor dat er meer individuele aandacht komt voor kwetsbare inwoners, waardoor de kans op een sociaal isolement afneemt. Ook biedt de dagbesteding leuke activiteiten en  meer rust en ruimte voor mantelzorgers. Bloemhof is enthousiast over de ontwikkelingen. “We vinden het fijn om de verbinding met het dorp te versterken en te kunnen zorgen voor een stukje gezelligheid en noaberschap.”

Of men in aanmerking komt voor de dagbesteding wordt getoetst door De Deel. Huisartsen, thuiszorgorganisaties, inwoners en andere signaleerders kunnen hier terecht voor vragen en verwijzingen.