10-jarig jubileum Alzheimer café Veendam op 20 september

11 sep 2017

Het Alzheimer café in Veendam bestaat woensdag 20 september a.s. 10 jaar. En op donderdag 21 september a.s. is het Wereld Alzheimer Dag. Reden genoeg voor een klein feestje.  We organiseren een speciaal jubileumcafé in het Veenkoloniaal Museum in Veendam. De avond is een reis naar het verleden en heeft een feestelijk tintje. We heten u vanaf 19.00 uur van harte welkom met een hapje en een drankje en beginnen om 19.30 uur.

Er zijn ruim 200 Alzheimercafés verspreidt door heel Nederland. Al 20 jaar wordt er maandelijks volgens het concept van Bere Miesen (Klinische Psychogerontoloog) laagdrempelige, professionele informatie verstrekt aan mensen die lijden aan een vorm van dementie, hun naasten en aan alle andere geïnteresseerden. De Alzheimercafés zijn bedoeld als veilige ontmoetingsplek, waar erkenning van het ziekteproces en herkenning van de problematiek gedeeld kunnen worden naar aanleiding van verschillende thema’s. De thema's kunnen variëren van ‘Wat is Dementie’ tot ‘Op vakantie met iemand met Dementie’.

In Veendam is het café elke derde woensdag van de maand afwisselend in A.G. Wildervanck en woonzorgcentrum de Breehorn en is een initiatief van Alzheimer Nederland en een samenwerking van Zorggroep Meander, Zorggroep Groningen en welzijnsorganisatie Compaen. De jubileumavond wordt u aangeboden door het Alzheimercafé Veendam i.s.m. het Veenkoloniaal museum.