Fysiotherapie

Een fysiotherapeut kan u helpen wanneer bewegen moeilijk wordt. Bewegen is namelijk essentieel. Het vergroot uw leefwereld en de kwaliteit van uw leven. Vooral op hogere leeftijd wordt dit steeds belangrijker.

Vergroot de kwaliteit van uw leven

Een fysiotherapeut van het EBC kijkt samen met u naar de klacht en de daarbij horende beperking(en) in uw dagelijkse leven. Dit doen we met onze expertise, maar bovenal met onze betrokkenheid en de ambitie om u een stap voorwaarts te laten maken of grenzen te verleggen. We willen u graag laten zien welke mogelijkheden tot bewegen er zijn. Dit doen we in een hecht team waarin collegialiteit en werksfeer belangrijk zijn. Dit draagt bij aan een veilig en vertrouwd oefenklimaat.

Behandeling, advies en begeleiding

Bij de afdeling fysiotherapie kunt u terecht voor behandeling, advies en begeleiding voor klachten aan het bewegingsapparaat, het herwinnen van zelfstandigheid of omgaan met tijdelijke beperkingen. Actief oefenen staat hierbij centraal. U oefent zowel onder begeleiding als zelfstandig. De afdeling fysiotherapie is elke werkdag geopend. We behandelen cliënten van Zorggroep Groningen, maar ook cliënten via de eerste lijn.

Eerste afspraak

Het eerste consult is altijd een intake. Tijdens deze intake brengen we uw hulpvraag in kaart. We proberen een goed beeld te krijgen van uw persoonlijke omstandigheden, klachten, uw beweegpatroon en uw mogelijkheden om veranderingen hierin aan te brengen. Hieruit volgt een aantal vervolgconsulten waarin u vooral gaat oefenen. Daarnaast wordt regelmatig samen met u uw voortgang besproken.

Verwijzing en vergoeding

U kunt bij het EBC terecht voor fysiotherapie. In sommige gevallen heeft u hier een verwijsbrief voor nodig, bijvoorbeeld wanneer u een chronische aandoening heeft. In het verpleeghuis behandelen we op verwijzing van de specialist ouderengeneeskunde. We richten ons daar vooral op cliënten die komen voor revalidatie en reactivering bijvoorbeeld na een heupoperatie, CVA of Parkinson. We bieden ook de mogelijkheid aan zowel cliënten die langdurig in het verpleeghuis verblijven als ook voor cliënten van de dagbehandeling, om in groepsverband te blijven bewegen.

Meer informatie over de vergoeding vindt u op de website van uw zorgverzekeraar. Raadpleeg ook altijd de polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Via deze link vindt u de vergoedingen voor fysiotherapie per zorgverzekeraar.

Geriatriefysiotherapie

Onze specialismen liggen bij, rug-, nek- en overbelastingsproblematiek. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in geriatriefysiotherapie, waarbij combinaties van aandoeningen zoals artrose, osteoporose, diabetes, COPD, Parkinson en CVA behandeld worden. De therapeuten van het EBC zijn aangesloten bij diverse geriatrische fysiotherapie netwerken waaronder ParkinsonNet, Geriatrie Fysiotherapie Netwerk Groningen en ClaudicatioNet. De fysiotherapeuten zijn tevens lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie en staan ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR). Daarnaast bieden we RGM-therapie (Ronnie Gardiner Methode) aan. RGM maakt op een speelse manier gebruik van ritme, muziek, beweging, spraak, gehoor, zicht en gevoel. Deze methode is uitermate geschikt voor mensen met aandoeningen aan het centraal zenuwstelsel (CVA/NAH, Parkinson, MS en dementie).

Contact

Verblijft u op één van de locaties van Zorggroep Groningen en denkt u hulp nodig te hebben van een fysiotherapeut? Dan kunt u dit aangeven bij uw EVV'er (Eerst Verantwoordelijk Verzorgende).

Indien u niet op één van onze locaties verblijft, kunt u direct een afspraak maken met één van onze fysiotherapeuten. Hiervoor kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 050 - 549 3508.