Diabetes

Diabetes is ook wel bekend onder de naam suikerziekte. Diabetes is een chronische aandoening waarbij het lichaam de bloedsuikerspiegel niet meer binnen de normale grenzen kan houden. De ziekte is niet te genezen. Cliënten hebben vaak ook een afwijkende vetstofwisseling en een hoge bloeddruk. 

Wat is diabetes?

Er zijn verschillende soorten diabetes. Diabetes type 2 is zelfs te voorkomen met een gezond leefpatroon. Hierbij is het belangrijk dat u niet rookt, verstandig eet, een gezond gewicht heeft en voldoende blijft bewegen. Bij diabetes type 1 speelt erfelijkheid ook een rol. Dit heeft u dus niet helemaal in de hand.

Veel voorkomende symptomen van diabetes zijn: veel dorst, veel plassen, vermoeidheid en last van de ogen. Bij klachten die kunnen wijzen op diabetes doet u er verstandig aan een arts te raadplegen.

Diabetes behandelen

Diabetes heeft een grote impact op het dagelijks leven. Het is niet te genezen, maar gelukkig wel goed te behandelen. Het is hierbij wel noodzakelijk om om het leef- en eetpatroon aan te passen. U kunt hierbij de hulp van een diëtist inschakelen. In sommige gevallen is ook medicatie nodig.

Multidisciplinaire behandeling

Het EBC biedt een multidisciplinaire behandeling op het gebied van voeding en bewegen. Daarnaast beschikken de in het EBC werkzame specialisten over ruime ervaring in het adviseren en begeleiden van een gezond eet- en leefpatroon.