CVA (Cerebro Vasculair Accident)

Bij een CVA kan er sprake zijn van een herseninfarct of een hersenbloeding, in de volksmond beter bekend als beroerte. In beide gevallen ontstaat er schade in de hersenen. Hersenen gaan minder functioneren en kunnen ook afsterven. Een CVA heeft grote invloed op uw leven.

Verschijnselen CVA

Welke verschijnselen er optreden is afhankelijk van het type CVA en welk deel van de hersenen beschadigd raakt. Vaak is er sprake van een verlamming van de ene kant van het lichaam. Na een CVA kunt u ook moeite hebben met kauwen en slikken, met horen en/of begrijpen van taal en kan het moeilijk zijn bepaalde woorden te vinden. Daarnaast komen geheugenstoornissen, concentratiestoornissen en het gebrek aan initiatief en interesse veel voor.

Grote impact op uw functioneren

Een CVA heeft veel invloed op uw functioneren. Het zet uw leven totaal op zijn kop. Het kan lang duren voordat u de draad van het leven weer kunt oppakken. In veel gevallen zal een cliënt niet helemaal herstellen. Veel mensen krijgen naderhand bijvoorbeeld te maken met restverschijnselen, of een depressie.

Revalidatie en therapie

Vanuit het EBC zullen we alles aan doen om u weer zo goed mogelijk te laten participeren en om het leven voor u weer zo aangenaam mogelijk te maken. Onze medewerkers zullen u zo goed mogelijk begeleiden bij revalidatie en/of andere therapieën om optimaal herstel te stimuleren.