Ik voel me somber

Mensen op hogere leeftijd zien het leven soms niet meer zitten. Het is goed om te weten dat u er niet alleen voor staat en dat u niet de enige bent met deze gedachte. Onze specialisten staan voor u klaar en helpen u graag weer op weg als u het moeilijk heeft.

Specialistische hulp

Iedereen voelt zich wel eens somber, maar bij mensen op hogere leeftijd komt dit vaker voor en kan het ergere vormen aannemen. Het EBC beschikt over een gespecialiseerd en passend behandelaanbod om u te begeleiden wanneer u somber bent.

Groepstherapie en omgangsadvisering

In geval van lusteloosheid en somberheid kunt u mogelijk in aanmerking komen voor groepstherapie en omgangsadvisering. Deze behandelingen zijn gericht op socialisering en activering. Bijvoorbeeld: omgaan met ouder worden en groeiende afhankelijkheid, omgaan met eigen achteruitgang, gewenningsproces na een verhuizing. Bij depressie kunnen we naast het inzetten van behandelaars ook inzetten op medicatie via de specialist ouderengeneeskunde. Eventuele inzet van een psycholoog of psychomotorisch therapeut zal in eerste instantie individueel en ondersteunend van aard zijn.