Ik heb moeite met het onderhouden van sociaal contact

Bij het ouder worden wordt het onderhouden van sociale contacten soms moeilijker. Veel ouderen ervaren daarom eenzaamheid. Eenzaamheid kan van grote invloed zijn op zowel uw psychische als lichamelijke gezondheid. Het is belangrijk om daarom niet met deze gevoelens te blijven zitten. Het Expertise Behandelcentrum biedt hulp op het gebied van psychologie en maatschappelijk werk.

Mogelijkheden van verandering

U kunt een gevoel van eenzaamheid altijd bespreken, het komt vaker voor dan u wellicht denkt. Samen met u zoeken we naar mogelijke oplossingen om uw gevoel van eenzaamheid te verminderen. Zijn er personen van steun in uw omgeving die we kunnen benaderen? Of ontbreekt het u hieraan en heeft u behoefte aan steun van onze behandelaars? Samen met u kijken we naar de mogelijkheden van verandering en kijken we hoe we uw sociaal netwerk kunnen vergroten.

Zorg op maat

Binnen het Expertise Behandelcentrum heeft u te maken met korte samenwerkingslijnen. U kunt hierdoor rekenen op snelle zorg die voor u persoonlijk wordt ingericht. Samen met u wordt er gekeken wat de beste zorg is voor uw behoeften. We beantwoorden vragen over uw klachten en behandeling. Ook voeren we gesprekken met u waarin we kijken welke invloed uw problemen op u en uw psyche kan hebben en hoe u hier het beste mee om kunt gaan.